Home

In gesprek met: Lars Paantjens van Vrolijk Leven 

 1. Kan je jezelf en Vrolijk Leven introduceren? Wie ben je en wat is jouw rol bij Vrolijk Leven? 

Mijn naam is Lars Paantjens en ik ben directeur van Vrolijk Leven. Vrolijk Leven is een woningbouwontwikkelaar in Breda, waar de naam ook het doel is van het bedrijf. Naast de dagelijkse leiding die ik geef aan het team, ligt mijn kracht in het bedenken van dat ene concept dat volop recht doet aan die ene, specifieke plek. Het verhaal van de plek en de (woon)behoefte uit de markt zorgen voor het sterke concept om tot een haalbare en realistisch businesscase te komen. Uiteindelijk komt zo het droombeeld tot leven. 

 1. Jullie werken kort met OPENRED, wat zijn de redenen geweest om te starten?  

De belangrijkste reden waarom wij met OPENRED werken is om onderbouwd (op basis van feiten) een onderbouwing te hebben bij onze (woon)concepten die wij ontwikkelen en realiseren. Dit draagt bij aan het verlagen van ons risicoprofiel maar vooral het delen van inhoudelijke en feitelijke informatie met alle stakeholders die bij de ontwikkeling betrokken zijn. 

 1. Wat zijn de grootste voordelen van OPENRED? 

Snel inzicht in product-marktcombinatie. Het geeft heel snel en onderbouwd weer wat de woningbehoefte is in een bepaald gebied en gevoel bij de haalbaarheid van de businesscase.   


“Omdat we deze tool zelf kunnen gebruiken, zijn wij niet afhankelijk van andere partijen en ervaren we real-time en actueel wat het effect is van keuzes en aannames die gemaakt worden/zijn.”


 1. Als OPENRED er niet zou zijn, wat zou je dan het meest missen?  

Een tool die ons helpt bij het maken van een snellere en optimale match tussen het optimale planconcept op de ontwikkellocatie en de (lokale) woningmarkt. Omdat we deze tool zelf kunnen gebruiken, zijn wij niet afhankelijk van andere partijen en ervaren we real-time en actueel wat het effect is van keuzes en aannames die gemaakt worden/zijn. 

 1. Welke uitdagingen en kansen zien jullie in de nieuwbouwmarkt? 

Time-to-market (koop – sleuteloverdracht verkorten). Alle wensen/eisen/voorwaarden/regels/procedures/belangen van alle betrokken stakeholders tot een gewenst en (financieel) haalbaar businesscase komen. 

 1. Wat is het verschil sinds jullie met OPENRED werken? 

Wij kunnen nu onderbouwd een discussie op gang brengen die gebaseerd is op feitelijke cijfers en niet alleen gevoel of het wenselijk reageren vanuit alleen  commercieel belang of politiek belang.  

OPENRED ondersteunt alle stakeholders van woningbouwprojecten om samen de optimale balans te vinden tussen leefbaarheid, rendement, risico en marktfit. De applicatie is gebaseerd op een groot aantal databronnen die continu worden geupdate en maakt gebruik van uitgebreid doorontwikkelde voorspelmodellen en algoritmes.
Locatiespotter Potentiescan Programmamix Leefbaarheid Feasibility manager

: baseer je projectplan op data en analyses

Opbrengstplaatje compleet
 • Huidige en toekomstige VON prijzen voor 400 woon- product op elke plek in Nederland.
 • Inzicht in de drivers waardoor prijzen tot stand komen.
 • Huidige en toekomstige Markthuren en WWS puntentelling.
 • Inzicht in huidige en te verwachten BAR.
Marktvraag (en -ontwikkeling)
 • Voor elk huishouden de kans om te gaan verhuizen.
 • Kans dat huishouden naar een specifieke locatie verhuizen.
 • Voor elk woningtype (en grootte) de kans dat dat huishouden daarvoor wil en kan kiezen.
 • Door deze kansen op te tellen geeft OPENRED een accurate inschatting van de marktvraag en daarmee richting van het programma.
Residuele grondwaarde
 • OPENRED levert een complete stiko berekening voor uw gehele nieuwbouwproject.
 • Bereken de residuele grondwaarde van een eigen programmamix en laat het algoritme alternatieve scenario’s doorrekenen om de balans te vinden tussen opbrengsten en marktfit.
Referentiewoningen
 • Voor elke mogelijke nieuwbouwwoning op elke plek in Nederland direct een lijst van referentiewoningen.
 • Krijg inzicht waarom een woning een waardevolle referent is en vanwege welke elementen de woning juist wel of niet zo vergelijkbaar is.
Leefbaarheidseffecten
 • Inzicht in hoe leefbaar de buurt nu is, buiten de voordeur. Op het gebied van Woningvoorraad, Fysieke omgeving, Voorzieningen, Sociale samenhang, Overlast & onveiligheid.
 • Berekeningen in lijn met leefbaarometer.nl. Gerenommeerde methodiek die is ontwikkeld vanuit Ministerie BZK.
Scenario’s & varianten
 • Suggesties voor mogelijke verbeteringen van de leefbaarheid.
 • Wat is het effect van verschillende varianten op de leefbaarheidsscores, de mate waarin de prestatie- afspraken worden gematcht en de financiële implicaties.
Sensitiviteitsanalyse
 • Bereken in minuten wat het effect van een aanpassing van het Programma van Eisen doet op de haalbaarheid en leefbaarheid van je project.
Rapportages
 • Update alle relevante KPI’s van je project eenvoudig en snel zodat de meest recente markt invloeden qua opbrengsten en kosten verwerkt zijn in de haalbaarheid van het project.

: realiseer het perfecte woningprogramma

doorgerekende
woningen
datapunten
aantal
gebruikers

Testimonials

Gebruikers aan het woord

Laten we kennis maken

Vraag een gratis demo aan

: meest gestelde vragen

OPENRED is voor vastgoed ontwikkelaars, vastgoedeigenaren, vastgoedinvesteerders, woningbouwcorporaties en iedereen die wil ontwikkelen naar de behoefte van de toekomst.

OPENRED optimaliseert projectplannen op marktfit, rendement en risico. Door onze holistische aanpak geeft OPENRED jou inzicht in je te verwachten rendement op de ontwikkeling en geeft de meest ideale configuratie weer binnen het bestemmingsplan. Hierdoor ontwikkel je precies waar behoefte aan is.

OPENRED maakt gebruik van vele databronnen, zowel openbare data als zelf gegenereerde data. Daarnaast heeft ons team zelf diverse bronnen kunnen verrijken waardoor we in het bezit zijn van unieke vastgoeddata.

OPENRED biedt inzichten en perspectief door middel van algoritmes, artificial intelligence en machine learning. Binnen enkele seconden en minimale input vanuit jouw kant berekent OPENRED voor jou de ideale configuratie met het hoogste rendement binnen de kaders van het bestemmingsplan.

OPENRED kan van begin tot eind worden toegepast voor een rendabelere uitkomst van het nieuwbouwproject.

Jazeker! Laat hieronder je contactgegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Contact

Nieuws uit de vastgoedwereld

Belangrijkste topics