Overzicht van aanbestedingen 25 januari 2024

Overzicht van tenders:

* Zie de links naar aanbestedingsportaal onder aan deze pagina.

Verdiepend inzicht van enkele projecten:

Rotterdam – Urkersingel

Voor deze tender aan de Urkersingel in Rotterdam staan alle vlaggetjes op groen. In de tender komt 75% van de woningen in het middensegment en 25% in het dure segment. Hiervan zijn het 76 appartementen en 47 grondgebonden woningen. Voor het middensegment geldt een gemiddeld minimaal oppervlak van 80 vierkante meter GO. Voor het dure segment geldt minimaal 110 vierkante meter GO. De minimale grondbieding moet 4.500.000,- exclusief BTW, k.k bedragen.

Uit onze analyse blijkt dat dit plan goed haalbaar is. Er is voldoende marktvraag en de optimale mix levert een bedrag van ongeveer 5.650.000,- op. Dit zorgt voor een haalbare casus die interessant is voor marktpartijen.

Nijkerk – Stadshaven

De tenders uit ons systeem worden automatisch opgehaald vanuit TenderNED. Naast de tenders van TenderNED houden we ook handmatig andere websites in de gaten. Hierbij viel ons oog op de tender Stadshaven fase 1a in Nijkerk. De tender is gepubliceerd door AKRO Consult. In deze tender wordt het gebied rond het oude stadshuis van de gemeente Nijkerk getransformeerd naar een woongebied. Voor deze tender worden de volgende eisen gesteld:

• Minimaal 35% sociale huurwoningen, zijnde 9 tot 12 woningen

• Minimaal 10% middenhuur, zijnde 3 tot 4 woningen

• Minimaal 15% betaalbare koop, zijnde 4 tot 5 woningen

• Maximaal 40% woningen zonder maximale huur- of koopsom, zijnde 10 tot 14 woningen

Uit onze analyse blijkt dat deze tender goed haalbaar is. In totaal komen wij op een mix van 26 woningen met een residuele grondwaarde van ongeveer 218 euro per vierkante meter plot.

Ewijk – Hoge Woerd

Bij de tender in Hoge Woerd is slecht een klein deel van het plangebied uitgeefbaar. Dit komt doordat de bodem vol zit met archeologisch resten uit de Steentijd, de Romeinse tijd en het vroegste begin van de middeleeuwen. Het totale gebied bedraagt meer dat 33 hectare. Desondanks komt er uit deze tender een mooi plan wat zorgt een residuele grondwaarde van ongeveer drie miljoen euro. Wanneer je het plan over meerdere jaren spreid dan kan de grondwaarde zelfs oplopen tot zes miljoen euro. Echter doordat de opbrengsten over het hele plot worden verdeelt kom je op slechts tussen de 17 en 34 euro per vierkante meter. Wij gaan er van uit dat deze opbrengsten geen verassing zijn voor de gemeente Beuningen.

Links naar tenderned:

Interesse in een doorrekening?