De WWS regulering op jouw nieuwbouwproject doorgerekend

De nieuwe reguleringen van het woningwaarderingsstelsel (WWS) hebben een significant effect op de huurprijzen van woningen in Nederland. De scheiding tussen geliberaliseerde en niet-geliberaliseerde huurprijzen is verbreed van 142 naar 187 punten. Dit betekent dat de huurprijs voor veel woningen zal dalen.

Er wordt een toeslag ingevoerd voor midden huurwoningen die na 1 januari 2024 worden opgeleverd en waarvan de bouw is gestart voor 1 januari 2025. Deze toeslag bedraagt 5% van de maximale huurprijs gedurende de eerste 10 jaar na oplevering.

Binnen 4 minuten de kansen en risico’s in beeld

Met de WWS Tabel van OPENRED kun je binnen 4 minuten zien wat de kansen en risico’s zijn voor jouw vastgoedproject. Je kunt zien welk energielabel het beste effect heeft, wat de toevoeging van een buitenruimte doet en hoe de WOZ waarde van een woning invloed heeft op de huurprijs.

Als voorbeeld laten we zien hoe dit eruit ziet bij een gestapelde woning van 45m2 in het centrum van ’s-Hertogenbosch. Volgens onze berekeningen kan deze woning een huurprijs van €883,- hebben, met een maximale aantal punten van 153 en een belegger die bereid is om €2.935,- per m2 te betalen op het moment van verkoop.

WWS regulering doorberekenen

Met de WWS Tabel van OPENRED kun je snel en gemakkelijk zien hoe de nieuwe reguleringen van het WWS van invloed zijn op jouw projecten en hoe je de huurprijs van jouw woningen kunt maximaliseren.

Wil jij zien wat het effect is bij jouw project? Log dan in of vraag een demo aan.

Bericht delen met netwerk