CRA vastgoed verlengt en versterkt samenwerking met OPENRED

Vastgoed ontwikkelaar CRA Vastgoed van het VB Groep concern en het Rotterdamse Veneficus Real Estate hebben hun samenwerking omtrent de applicatie OPENRED verstevigd. Na een testperiode van enkele maanden gaat CRA verder met het ondersteunen van het acquisitie- en ontwikkelproces door data en algoritmes.

CRA gebruikt data en analyses om de juiste balans te vinden tussen lange termijn waarde en beheersbare risico’s.

Focus op langetermijnwaarde en beheersbare risico’s

De bedrijven binnen de VB Groep, met onder andere CRA, werken vanuit een solide familiebedrijf traditie die zich kenmerkt door een focus op langetermijnwaarde en beheersbare risico’s.

Juist voor die beheersbaarheid heeft CRA Vastgoed gekeken naar OPENRED . “OPENRED ondersteunt objectiviteit en cijfermatigheid”, vertelt Bas Dikker, Hoofd Ontwikkeling bij CRA. “Om een casus te beoordelen kunnen onze teamleden nu een locatie binnen enkele minuten doorrekenen om inzicht te krijgen in de (toekomstige) prijzen, de marktvraag en latente woonbehoefte. Dit zorgt voor een flinke procesversnelling en -verbetering.”

Oplossing voor woningtekort

Joost van der Zon, oprichter en eigenaar van Veneficus Real Estate, vult aan: “Wij hebben ons product OPENRED gemaakt om ontwikkelaars te ondersteunen door middel van Big Data en AI, en zo bij te dragen aan de oplossing voor het gigantische tekort aan woningen in Nederland. Wij optimaliseren de nieuwbouwprojecten van onze klanten op rendement, risico en vanzelfsprekend markt fit.”

Net als CRA Vastgoed datagedreven beslissingen nemen?

Met OPENRED kun je als projectontwikkelaar grote hoeveelheden mogelijke projectconfiguraties berekenen én testen op mogelijke bouwlocaties in Nederland. Het OPENRED algoritme rekent razendsnel honderdduizenden scenario’s door en zoekt op basis van verschillende gegevensbronnen en voorspelmodellen naar de optimale balans binnen de gestelde kaders tussen jouw rendement, risico en markt fit. 

Benieuwd wat het optimale bod is voor het object dat jij in je hoofd hebt? Vraag een gratis demo-account aan en start met optimaliseren. 

Bericht delen met netwerk