Ballast Nedam Development zet volgende stap in data gedreven werken

De Nederlandse gebiedsontwikkelaar met een internationaal netwerk. Ballast Nedam en het Rotterdamse Veneficus Real Estate hebben hun samenwerking omtrent de applicatie OPENRED verstevigd. Na een testperiode van enkele maanden gaat Ballast Nedam Development verder met het ondersteunen van het acquisitie- en ontwikkelproces door data en algoritmes.

De ambitie van Ballast Nedam Development op het gebied van duurzame groei is goed bekend in de Nederlandse bouw- en ontwikkelingssector. Om dit te realiseren heeft het management van het bedrijf een sterke mate van objectiviteit doorgevoerd in het vinden van ontwikkellocaties en het doorrekenen van business cases.

“OPENRED ondersteunt die objectiviteit en cijfermatigheid”, vertelt Ivan Fillipan, investment analyst bij Ballast Nedam Development. “Om een casus te beoordelen kunnen we nu een locatie binnen 4 minuten doorrekenen om inzicht te krijgen in de (toekomstige) prijzen, de marktvraag en latente woonbehoefte. Dit zorgt voor een flinke procesversnelling en – verbetering.”

Het team van Ballast Nedam Project Ontwikkeling loopt voorop in het inzetten van nieuwe technologie

Joost van der Zon, oprichter en eigenaar van Veneficus Real Estate, vult aan: “Wij hebben ons product OPENRED gemaakt om ontwikkelaars te ondersteunen door middel van Big Data en AI, en zo bij te dragen aan de oplossing voor het gigantische tekort aan woningen in Nederland. Wij optimaliseren de nieuwbouwprojecten van onze klanten op rendement, risico en vanzelfsprekend markt fit.

Vanuit de feedback tijdens de workshop bij Ballast Nedam Development is het me duidelijk geworden dat data gedreven werken voor het team al de norm is geworden en dat gemak van de adaptatie van nieuwe technologie hoog is.

Net als Ballast Nedam Project Ontwikkeling datagedreven beslissingen nemen?

Met OPENRED kun je als projectontwikkelaar grote hoeveelheden mogelijke projectconfiguraties berekenen én testen op mogelijke bouwlocaties in Nederland. Het OPENRED algoritme rekent razendsnel honderdduizenden scenario’s door en zoekt op basis van verschillende gegevensbronnen en voorspelmodellen naar de optimale balans binnen de gestelde kaders tussen jouw rendement, risico en markt fit. 

Benieuwd wat het optimale bod is voor het object dat jij in je hoofd hebt? Vraag een gratis demo-account aan en start met optimaliseren.

Bericht delen met netwerk